نیازمندی‌‌ های‌‌ فست فود رستوران کافی شاپ  قنادی
نیازمندی‌‌ های‌‌ فست فود رستوران کافی شاپ  قنادی

طرز تهیه لوبیا پلو | غذایی خوش‌عطر و رنگین برای سفره‌های ایرانی

لوبیا پلو یکی از غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با طعمی بی‌نظیر و ظاهری رنگارنگ، جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های ایرانی دارد. این غذای لذیذ با ترکیب برنج خوش‌عطر ایرانی، لوبیای سبز تازه، گوشت چرخ کرده و ادویه‌های دلنشین، نه‌تنها ظاهر جذابی دارد بلکه ارزش غذایی بالایی هم دارد. لوبیا پلو به‌راحتی قابل تهیه است و با رعایت چند نکته ساده، می‌توانید آن را به سبک رستورانی در خانه آماده کنید. در این آموزش از ویکی فود، مرحله‌به‌مرحله تهیه این غذای لذیذ را یاد می‌گیریم. با ما همراه باشید تا رازهای خوش‌طعم شدن لوبیا پلو را بیاموزید و یک وعده غذای خوشمزه برای خانواده‌تان تهیه کنید. ”با ویکی فود در این آموزش همراه باشید و از نکات و دستورالعمل‌های مفید بهره‌مند شوید.” 🍗🍯


مادهمقدار
برنج ایرانی۳ پیمانه
لوبیا سبز تازه۳۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم
پیاز متوسط۱ عدد
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
روغن مایعبه مقدار لازم
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه مقدار لازم
دارچیننصف قاشق چای‌خوری (اختیاری)

۱. آماده‌سازی لوبیا سبز
لوبیاها را شسته و به قطعات کوچک ۲ تا ۳ سانتی‌متری خرد کنید. آن‌ها را در مقداری آب در حال جوش برای ۵ دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کرده کنار بگذارید.

۲. تفت دادن گوشت و پیاز
پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و با ادویه‌ها (نمک، زردچوبه، فلفل) خوب تفت دهید. سپس رب گوجه را اضافه کرده و چند دقیقه دیگر تفت دهید.

۳. اضافه کردن لوبیا
لوبیای نیم‌پز شده را به ترکیب گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم‌ها ترکیب شوند.

۴. خیساندن و پخت برنج
برنج را با آب و نمک خیس کرده و پس از حداقل ۳۰ دقیقه، آن را در آب جوش بریزید تا زمانی که کمی نرم شود. سپس آبکش کنید.

۵. چیدن لایه‌ها در قابلمه
در ته قابلمه روغن بریزید و ته‌دیگ دلخواهتان (مثل سیب‌زمینی یا نان) قرار دهید. سپس به صورت لایه‌لایه، برنج و مخلوط لوبیا و گوشت را بریزید.

۶. دم گذاشتن غذا
در انتها زعفران دم کرده را روی برنج بریزید. قابلمه را ابتدا با حرارت زیاد بخار دهید و سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید لوبیا پلو برای ۴۵ تا ۶۰ دقیقه دم بکشد.


  • استفاده از لوبیای تازه باعث حفظ طعم و رنگ زیبای غذا می‌شود.
  • اگر دوست دارید غذایتان کمی شیرین باشد، می‌توانید در پایان، کمی کشمش تفت‌داده‌شده به آن اضافه کنید.
  • اضافه کردن کمی دارچین به مواد میانی، عطر خاصی به غذا می‌دهد.
  • از ته‌دیگ نان یا سیب‌زمینی برای زیبایی و طعم بهتر استفاده کنید.
  • برای ظاهر مجلسی‌تر، مقداری خلال بادام یا زرشک تفت‌داده‌شده روی پلو بریزید.

لوبیا پلو را می‌توانید با ماست چکیده، سالاد شیرازی یا ترشی سیر سرو کنید. این غذا به‌تنهایی مقوی و سیرکننده است، اما در مهمانی‌ها می‌توان آن را با مرغ یا گوشت سرخ‌شده همراه کرد تا جلوه‌ای مجلسی‌تر داشته باشد.

نوش جان! 🌸


“آیا به دنبال تجهیزات، لوازم یا خدمات تخصصی برای رستوران و کترینگ ، کافی‌شاپ و آبمیوه فروشی ، فست فود و ساندویچی یا قنادی و شیرینی پزی خود هستید؟ یا شاید به دنبال آموزش‌های حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف آشپزی، شیرینی‌پزی، سالادسازی یا تهیه نوشیدنی‌های خوشمزه و سالم می‌گردید؟ در راهنمای آگهی ویکی فود می‌توانید به همه اینها دسترسی داشته باشید.

مطالب مرتبط