نیازمندی‌‌ های‌‌ فست فود رستوران کافی شاپ  قنادی
نیازمندی‌‌ های‌‌ فست فود رستوران کافی شاپ  قنادی

طرز تهیه آش رشته | آش خوشمزه و اصیل ایرانی برای دورهمی‌های گرم

طرز تهیه آش رشته

آش رشته یکی از محبوب‌ترین و اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که معمولاً در روزهای سرد سال یا مناسبت‌های خاص مانند مراسم مذهبی سرو می‌شود. این آش پرملات و مقوی با ترکیب رشته آش، حبوبات، سبزی آش و پیازداغ فراوان، طعمی دلنشین و فراموش‌نشدنی دارد. آش رشته نمادی از مهربانی و دورهمی در فرهنگ ایرانی است و کمتر کسی پیدا می‌شود که با دیدن یک کاسه آش رشته داغ وسوسه نشود. راز خوشمزگی این غذا در هماهنگی طعم‌ها و عطرهایی مثل نعناع داغ و کشک خوشمزه است. در هر منطقه از ایران، آش رشته با اندکی تفاوت در مواد یا نحوه سرو تهیه می‌شود، اما طعم اصیل و دلچسب آن همواره حفظ شده است. اگر شما هم می‌خواهید یک آش رشته جاافتاده و خوشمزه در خانه درست کنید، تا پایان این آموزش همراه ما باشید! “با ویکی فود در این آموزش همراه باشید و از نکات و دستورالعمل‌های مفید بهره‌مند شوید.”🥣🌿


مادهمقدار
نخود۱/۲ پیمانه
لوبیا چیتی۱/۲ پیمانه
عدس۱ پیمانه
رشته آش۲۵۰ گرم
سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز)۵۰۰ گرم خرد شده
پیاز بزرگ۳ عدد
سیر۵ حبه
نعناع خشک۲ قاشق غذاخوری
کشکبه میزان دلخواه
زردچوبه، نمک، فلفل سیاهبه میزان لازم
روغنبه مقدار لازم

۱. پخت حبوبات
نخود و لوبیا چیتی را از شب قبل خیس کنید. سپس آن‌ها را با مقداری آب جداگانه بپزید تا نیم‌پز شوند. عدس را جداگانه بشویید و کمی بپزید (عدس زودتر از بقیه حبوبات می‌پزد).

۲. آماده کردن پیازداغ
پیازها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید تا طلایی و خوش‌رنگ شوند. نصف پیازداغ را برای تزیین کنار بگذارید.

۳. آماده کردن سیر داغ و نعناع داغ
سیر را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. نعناع خشک را هم کمی در روغن تفت دهید (مواظب باشید نعناع نسوزد).

۴. ترکیب مواد
در یک قابلمه بزرگ، حبوبات پخته شده را همراه با آب کافی بریزید. سبزی خرد شده را اضافه کنید و اجازه دهید کاملاً پخته شوند. سپس رشته آش را به قابلمه اضافه کنید.

۵. افزودن پیازداغ و ادویه‌ها
نصف پیازداغ، کمی از سیر داغ و نعناع داغ را به آش اضافه کنید. نمک، فلفل و زردچوبه را نیز بیفزایید. مرتب هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند.

۶. جا افتادن آش
حرارت را کم کنید و اجازه دهید آش به آرامی جا بیفتد. هر از گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.

۷. سرو آش
آش رشته را در کاسه ریخته و با کشک، پیازداغ، سیر داغ و نعناع داغ تزئین کنید.


  • کشک را حتماً قبل از استفاده بجوشانید تا سالم و بهداشتی باشد.
  • میزان نعناع داغ را کنترل کنید تا آش تلخ نشود.
  • بهتر است آش رشته را چند ساعت قبل از سرو تهیه کنید تا کاملاً جا بیفتد و طعم‌ها بهتر به خورد هم بروند.

آش رشته را با کشک فراوان، پیازداغ و نعناع داغ تزئین کرده و با نان سنگک تازه میل کنید. لذتش وصف‌ناپذیر خواهد بود! 🌸

نوش جان! 🌿


“آیا به دنبال تجهیزات، لوازم یا خدمات تخصصی برای رستوران و کترینگ ، کافی‌شاپ و آبمیوه فروشی ، فست فود و ساندویچی یا قنادی و شیرینی پزی خود هستید؟ یا شاید به دنبال آموزش‌های حرفه‌ای در زمینه‌های مختلف آشپزی، شیرینی‌پزی، سالادسازی یا تهیه نوشیدنی‌های خوشمزه و سالم می‌گردید؟ در راهنمای آگهی ویکی فود می‌توانید نیازمندی‌ها، آگهی‌های استخدام، خرید و فروش ملزومات مرتبط با صنعت غذا را به صورت رایگان درج کنید. همچنین، به مجموعه‌ای از آموزش‌های تخصصی در زمینه‌های آشپزی، شیرینی‌پزی، سالاد و نوشیدنی‌ها دسترسی خواهید داشت. این پلتفرم تخصصی با دسترسی آسان و محیطی مطمئن، به شما کمک می‌کند تا در بازار پررقابت صنعت غذایی جایگاه خود را پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و درج آگهی، به راهنمای آگهی ویکی فود مراجعه کنید.”

❓ پرسش‌های متداول درباره آش رشته

۱. چرا آش رشته بعد از پخت، گلوله می‌شود یا ته می‌گیرد؟
علت گلوله شدن یا ته گرفتن آش رشته معمولاً به خاطر هم‌نزدن کافی در زمان افزودن رشته است. باید پس از اضافه کردن رشته آش، آن را به‌طور مداوم هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند. همچنین شعله باید ملایم باشد و قابلمه بزرگ انتخاب شود تا مواد فضای کافی برای جوشیدن داشته باشند. اگر حرارت زیاد باشد یا مرتب آش را هم نزنید، ته گرفتن و گلوله شدن مواد اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

۲. بهترین زمان برای اضافه کردن رشته به آش چه زمانی است؟
رشته را زمانی اضافه کنید که سبزی‌ها و حبوبات کاملاً پخته شده باشند. معمولاً در ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پایانی پخت، زمان مناسبی برای افزودن رشته است. چون رشته خیلی سریع پخته می‌شود، اگر زودتر اضافه شود، له شده و بافت نامطلوبی پیدا می‌کند. بعد از اضافه کردن رشته باید مرتب هم بزنید تا رشته‌ها به هم نچسبند و آش حالت یکنواختی داشته باشد.

۳. کشک را باید از چه مرحله‌ای اضافه کرد و آیا جوشاندن آن لازم است؟
کشک بهتر است جداگانه جوشانده شود تا از نظر بهداشتی مطمئن باشید. اضافه کردن کشک به آش در دو مرحله پیشنهاد می‌شود: کمی کشک را در مرحله آخر پخت داخل آش بریزید تا طعم بگیرد و مابقی را هنگام سرو روی آش بریزید. اگر کشک را مستقیماً از بطری یا بسته‌بندی استفاده می‌کنید، جوشاندن آن بسیار مهم است، به‌ویژه برای افرادی با سیستم ایمنی حساس.

۴. چرا گاهی آش رشته بیش از حد غلیظ می‌شود؟
غلیظ شدن بیش از حد آش رشته ممکن است به علت تبخیر زیاد آب، استفاده زیاد از حبوبات یا رشته باشد. برای جلوگیری، در طول پخت می‌توانید چند بار کمی آب جوش اضافه کنید و آش را هم بزنید. همچنین استفاده بیش از اندازه رشته باعث می‌شود آش بعد از سرد شدن نیز سفت شود. در صورت لزوم، هنگام سرو هم می‌توانید کمی آب گرم یا کشک رقیق‌شده اضافه کنید.

۵. بهترین روش گرفتن بوی خام سبزی آش چیست؟
برای گرفتن بوی خام سبزی آش، می‌توانید سبزی‌ها را قبل از افزودن به آش، حدود ۵ تا ۷ دقیقه در کمی روغن تفت دهید. این کار باعث خوش‌عطر شدن آش و از بین رفتن بوی خامی سبزی می‌شود. همچنین استفاده از نعناع داغ، سیر داغ و پیازداغ در کنار سبزی پخته‌شده، نقش مهمی در افزایش عطر نهایی آش دارد. انتخاب سبزی تازه نیز تأثیر زیادی دارد.

۶. چگونه آش رشته را برای مهمانی از قبل آماده کنیم؟
برای مهمانی‌ها می‌توانید آش رشته را چند ساعت قبل بپزید و در قابلمه‌ای درب‌دار در محیط گرم نگه دارید. در صورت نیاز، هنگام سرو کمی آب جوش اضافه کنید و روی حرارت ملایم مجدد گرم کنید. برای حفظ ظاهر زیبا، مواد تزئینی مانند کشک، نعناع داغ و پیازداغ را هنگام سرو به‌صورت جداگانه روی آش بریزید. با این روش آش شما طعم جاافتاده و ظاهر مجلسی خواهد داشت.

۷. آیا می‌توان آش رشته را فریز کرد؟
فریز کردن آش رشته ممکن است بافت رشته و سبزی‌ها را تغییر دهد و بعد از یخ‌زدایی ظاهر آن را خراب کند. اگر مجبور به فریز کردن هستید، بهتر است آش را بدون کشک، نعناع داغ و تزئینات فریز کرده و هنگام مصرف آن‌ها را تازه اضافه کنید. برای یخ‌زدایی، آش را ابتدا در یخچال بگذارید تا آرام یخ آن باز شود، سپس روی حرارت ملایم گرم کرده و مرتب هم بزنید.

۸. باقیمانده آش رشته را چگونه نگهداری کنیم؟
باقیمانده آش رشته را در ظرف درب‌دار داخل یخچال قرار دهید. این غذا تا ۲ الی ۳ روز ماندگاری دارد. هنگام مصرف مجدد، کمی آب جوش یا کشک رقیق‌شده به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم گرم نمایید. بهتر است مواد تزئینی مانند نعناع داغ و پیازداغ را مجدد تازه تهیه و اضافه کنید. این روش کمک می‌کند طعم و ظاهر آش حفظ شود و طراوت آن باقی بماند.

مطالب مرتبط